Veszteség, fájdalom és megbocsátás - 3. rész

Hogyan bocsássunk meg valakinek, aki nem érez megbánást? (fordítás)
Ajándékozz megbocsátást önmagadnak. A múlt nem fog megváltozni, hiába gyászolsz valamit, ami sosem fog már megvalósulni. A megbocsátás megszabadít a múltból, vagy azoktól az emberektől, akik valamilyen módon rosszul bántak veled. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem bocsátasz meg. A megbocsátás elengedi egy személy tartozását feléd, ez egy igazán szívből jövő, jószándékú tett. A megbocsátás csak egy személyen múlik. Legyél az Te magad.
Kép: wallpaperswide
1. A megbocsátás a kulcs a jövőbeni boldogságodhoz
2. A megbocsátás felszabadulás a fájdalom és a harag terhe alól. Amikor azt választod, hogy megbocsátasz, akkor azt választod, hogy a jelenben és a jövőben élj, nem pedig a múltban. Nem jelenti azt, hogy elfelejted, ami történt, de elengeded a negatív gondolatokat és érzelmeket amelyek a rossz emlékhez kapcsolódnak, és folytatod tovább az életed. A megbocsátás nem csak megtörténik, a megbocsátást választanod kell.
3. Megbántódhatsz valamin, amit a társad tett, vagy azért, mert az elvárásaid nem teljesültek. Meg lehetsz bántódva úgy, hogy nem is emlékszel, mitől bántódtál meg. Lehet, hogy sajnálkozol valami miatt, amit te tettél másnak, és érzed a tetted fájdalmát, súlyát hordozod magaddal. Amikor ez a teher túlságosan naggyá válik, fölzabálja az életed, megváltoztatja azt, aki vagy, és amilyen kapcsolataid lehetnek. Egy falat képez közted és aközött a bensőségesség között, amit az Univerzumban keresel.
4. Amikor megbocsátasz:
- Feloldozod magad a múlt terhe alól. Eldobod a fájdalmat, haragot és magányt. Lehullik rólad a súly, és elkezdődhet a gyógyulás.
- Megadod magadnak és annak is, aki megbántott azt az esélyt arra, hogy szabadon és békében élhessetek és jobbá változhassatok. A bűnbánatnak új irányt kell mutatnia, megvallani az igazat, bizonyítani a megbízhatóságot. Bevallani a félelmeket, keresni a jóindulatot és elengedni, hagy menjen az, ami már elmúlt. Beszélj a veszteségedről, sérülésedről és érzéseidről. Ha nem bocsátasz meg, akkor aláveted magad a bűntudat rabszolgaságának, amely csak teher a lelkeden. Engedd el a régi életet, a sérüléseket és haragot. Találd meg, honnan jönnek ezek. Ne engedd, hogy mérges emberek irányítsanak téged, még akkor sem, ha te magad vagy az a mérges ember. Megbocsátás nélkül saját magad építette börtönben kell élned. Senki másnak nem kell megváltoznia, elég csak neked. Senki nem kelthet bűntudatot benned. Ha boldogtalan vagy, az a te problémád.
Mi megbocsátás és mi nem az:
1. a megbocsátás nem felejtés
2. valaki megbocsáthat úgy, hogy még mindig érzi a veszteség feletti gyászt, vagy fájdalmat
3. a megbocsátás nem foszt meg a viselkedés miatti felelősségtől. Egyszerűen csak elengeded valakinek a kölcsönt, amivel tartozik neked.
Megbocsátás gyakorlatok
- Írd le tollal papírra mindazt, amit helytelenül tettél. Szükséges, hogy írjál. A gondolkodás folyamata más, amikor írunk, mint amikor beszélünk, vagy csak magunkban gondolkodunk.
- Olvasd fel hangosan, amit írtál!
- Mondd ki hangosan: a legjobbat tettem, amit tehettem, minden tudásommal, amely abban az időben rendelkezésemre állt. Megbocsátok magamnak és szabadon engedem magam.
- Semmisítsd meg a listát
- Ismételd meg a gyakorlatot mindenkivel, aki valaha megbántott. Gratulálok, megmentetted magad a meg nem bocsátástól


Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, másnak is hasznára válhat, kérlek, hogy oszd meg a bejegyzés alatt található gombok segítségével. Köszönöm!