Reiki

A Reiki maga az univerzális életenergia, mely minden létezőt körülvesz és betölt. A reiki technikával ezt az energiát közvetítjük, első szinten kézrátétellel, magasabb szinteken pedig szimbólumok segítségével (is). 
A keleti orvoslás szerint a szervezetünkben áramló energia egyensúlyának felbomlása okozza a betegségeket. A reiki technika alkalmazása segít helyreállítani a szervezet természetes energia egyensúlyát és elősegíti az öngyógyító képesség helyreállítását. A reiki elsősorban a gyógyulást és az egészségmegőrzést szolgálja, melyet a természetes harmónia helyreállításával érhetünk el.
A reiki kezelések a blokkok feloldása, öngyógyító erők aktiválása által a test harmonikus energiaáramlását segítenek visszaállítani. Mivel a reiki kiválóan alkalmas a stressz és a fájdalom csökkentésére, remekül kiegészíti az orvos munkáját is. A harmónia és az istenivel való kapcsolat erősödése révén pedig "mellékhatásként" a személyiségfejlődésünk is erősödik.
A reiki energia közvetítésére és befogadására mindenki születésétől fogva alkalmas. A beavatásokra azért van szükség, hogy megtisztítsuk ezeket a közvetítő csatornákat, miáltal felébrednek azon képességeink, melyeket a születésünk után "elfelejtettünk". A beavatott egyfajta csatornaként funkcionál, nem saját energiát használ, hanem az univerzális energiát közvetíti, amely miközben átfolyik rajta a kezelt személy felé, magát a kezelőt is feltölti, energizálja. Mivel ez az energia intelligens, a kezelő nem tudja elrontani a folyamatot, és ugyanennél az oknál fogva a kezelés eredménye a várakozásunktól eltérhet. Végső soron az következik be, ami a kezelt személy számára a legjobb, ami az ő legmagasabb érdekeit szolgálja.Reiki tanfolyamok
részvételi díjakReiki I. tanfolyam tematikája:

 • mi a Reiki
 • hogyan és mire alkalmazhatjuk
 • a Reiki története
 • alapismeretek a csakrákról
 • kézpozíciók, kezelési módok, "szkennelés"
 • a Reiki 5 életszabálya
 • meditáció
 • avatás (behangolás)
 • gyakorlás


Reiki II. tanfolyam tematikája:

 • mire jó a Reiki második szint
 • csakrák és érzelmek, betegségek lelki okai
 • szimbólumok neve, jelentése, alkalmazása
 • meditáció
 • avatás (behangolás)
 • új technikák gyakorlása
 • életszakaszok kezelése


Mesteri fokozat beavatása:


A mesteri fokozat az előzőektől eltérően nem tanrend és jegyzet alapján történik. Elsősorban a mester-tanítványi személyes viszony kialakításán van a hangsúly. Miközben beszélgetünk, kiderül, hogy hol vannak esetleg hiányosságok, miket kell korrigáljunk, megtanulnunk még egymástól. Ezen kívül a tradicionális Reiki mester szimbóluma kerül átadásra, azaz megtanítom, elmagyarázom, és megcsinálom rá a behangolást. Ezután pedig gyakorlás; a mester szimbólum és a mesteri teendők, lehetőségek gyakorlása következik.


Mester-tanári fokozat beavatása:

Tovább mélyítjük a mester-tanítvány viszonyt. Ezt rendkívül lényegesnek tartom, hiszen az élő mesteres beavatásoknál a két személy között egy rendkívüli energetikai kapcsolat alakul ki. Valamilyen módon részesei leszünk egymásnak már a kezdő szinttől is, de a mesteri, és különösen a mester-tanári szintnél ez már azért is kiemelt fontosságú, mert az én tanítványom valamilyen módon átad engem is azoknak, akiket majd ő tanít, kezel. Mestereink energetikáját úgy hordozzuk magunkon, mint a szüleinkét, és mely szülő nem akarná a legjobbat, legtöbbet elkövetni, hogy gyermekeire büszke lehessen és azok is büszkék lehessenek őrá.
A tanári szinten megtanuljuk a tanítás folyamatát és a behangolás rituáléját. Illetve a mesteri szinten megkapott tradicionális reiki mesteri szimbólumon felül két tibeti szimbólumot is átadok, ezekre megcsinálom a behangolást. Ezt a két, rendkívül erőteljes és hatékony szimbólumot a mesterem mestere hozta Tibetből, ott kapott rájuk beavatást. Isteni szerencse ért, hogy éppen ő lehetett a mesterem, így ezeket a szimbólumokat is megkaptam - és mint ilyet, természetesen nem tartom meg magamnak, hanem tovább tanítom ezeket én is.

Reiki tanfolyamok hozzájárulása helyszíntől függően megegyezés tárgyát képezi. Kérlek, hogy érdeklődj megadott elérhetőségeimen.