Energetikai oldások

A világban minden rezgés és energia - nem győzöm ismételni magamat, és persze Teslát. Az események megvalósulása pedig ezeknek az energiaszálaknak a mentén történik. A jelenidejűség, illetve az energia természete miatt amikorra megvalósul, addigra már eldőlt, azaz tulajdonképpen már meg van valósulva az energia világában. Ha már minden eleve eldőlt, akkor mégis hogyan tudunk változtatni? Mire jók az oldások és hogyan működnek?



Ideális állapotban az energia akadálytalanul áramlik. Tulajdonképpen az energia akadálytalan áramlása jelenti az egészséget, harmóniát minden szinten. Azonban már eleve, amint belépünk a fizikai világba, amint az energia anyagi szintűre sűrűsödik, fellép az ellenállás. Tehát elmondhatjuk, ha élünk és lélegzünk, akkor valamilyen ellenállás van. Ezért is mondják, hogy amíg még veszünk levegőt, addig spirituális munkánk is van.
Természetesen azonban nem az a cél, hogy a fizikai létezésünket megszüntessük, csak azokat az elakadásokat, blokkokat, tölteteket, amelyek miatt, hogy úgy mondjam, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.


A problémák kialakulása

Minden létező problémának van oka a spirituális (értsd: energetikai) szinten. Az elakadás először az energiaáramlásban keletkezik, aztán fog megnyilvánulni így vagy úgy a fizikai szinten is.
Amikor olyan élménnyel kerülünk szembe, amit nem szeretnénk megélni, mert olyan érzelmeket vált ki belőlünk, amelyeket kellemetlennek találunk, megjelenik az ellenállás. A meg nem élt energia (mivel ellenálltunk neki, nem tudtuk azt maradéktalanul megtapasztalni) pedig mintegy lenyomatként ott marad, az adott "helyen". Azért teszem idézőjelbe a helyet, hiszen az energia számára nem létezik sem idő sem tér, tehát gyakorlatilag nem helyen marad, hanem az energetikai térképen. Például, ha egy harag jellegű érzést nem él meg valaki, akkor az energetikai mintázatában ott marad a lenyomat, ami a fizikai testében a májat alkotja meg. Ezért lesz a sok-sok elfojtott haragtól epeköves az ember, de most ne menjünk ezekbe a részletekbe, maradjunk az energetikánál.
Tehát, a kellemetlen érzés, amelyet elutasítunk, már hagy egy finom lenyomatot az energetikában. Ez olyanná válik, mint a seb a szájban, folyton újra meg újra ráharap az ember. Ha már egyszer ott a lenyomat, sorozatosan vonzzuk magunkhoz a hasonló élményeket, hiszen az Univerzum újabb és újabb lehetőségeket kínál, hogy megélhessük azt a bizonyos tapasztalást, amit elsőre elutasítottunk.
Ha az ellenállás folytatódik, akkor az energia mintázatunkban a lenyomat töltetté sűrűsödik, majd, ha továbbra sem veszünk róla tudomást, akkor kialakulnak a blokkok. Az energetikai blokkok pedig a fizika elakadások, problémák megjelenését okozzák.
Képzeld úgy el, mintha az energetikai mintázatod lenne a tervrajz, ami alapján a gyárban téged előállítanak és összeszerelnek. Ha a rajzon keletkezik egy hiba, akkor az a kész termékben is megnyilvánul. Eleinte enyhébb formában, kellemetlen események, rossz kapcsolatok, később komolyabb fizikai tünetek formájában, míg előbb-utóbb az ember beteg lesz.
Minden betegségnek, minden fizikai tünetnek, minden fenoménnak, ami a fizikai világban megjelenik, van egy elsődleges, lelki, más szóval energetikai okozója.
Természetesen fizikai, anyagi oka is van mindennek. A jelenségek megnyilvánulásának négy szinten van oka (anyagi ok, kiváltó ok, végső, vagy cél-ok, formális ok). Az anyagi és a kiváltó okkal csak annyiban foglalkozunk, hogy megtaláljuk ezeknek az okait, a rendezés pedig a formális és a végső ok szintjén zajlik.



Példának vegyük a túlsúlyt. A túlsúlyos ember túlsúlyának kialakulásáért felelős anyagi ok az étel, amit elfogyaszt, valamint az emésztőrendszere, ami képes felszívni az ebből származó kalóriát. Tehát az anyagi ok nem más: a kaja túlfogyasztás. Ennek van egy kiváltó oka, ami az étvágya. Senki sem eszik pusztán azért, hogy dagadjon. Aki már diétázott életében tudja, milyen pokolian éhes tud lenni az ember annak ellenére, hogy orvosilag elegendő kalóriát fogyasztott. Mi ennek a célja, mi a kövérség végső oka? Mit akar elérni vele? Talán elsőre egy kicsit furán hangzanak ezek a kérdések, de jobban belegondolva (vagy, ha önállóan nem megy, akkor kezelés során együtt beletekintve) meglátható, hogy igenis van hasznos célja a túlsúlynak. Ez a túlsúly esetében nagyon gyakran védelem, elzárkózás valamitől. Konkrétan a túlsúly esetében a hüllőagy szabályozza a testsúlyt, amelynek egyetlen funkciója van, hogy életben tartson. Ha ő úgy dönt, hogy az illetőnek túlsúlyosnak kell lennie, akkor minden bizonnyal valami nagyobb bajtól óvja meg. Nem ritka, hogy az erőszakos diétával lefogyasztott emberek a fogyás után más tüneteket produkálnak, például súlyos depresszióba esnek. Ez tehát a cél-ok, mondjuk legyen a példánkban a védelem.
Végül pedig az elhízás formai oka az a játszma, vagy program, amit él az ember. Mondjuk az illetőt udvariasságra nevelték, bizonyos olyan társadalmi megkötésekkel, hogy nem szabad nemet mondani. Ilyenkor fizikailag, szóval vagy térben nem képes magát megvédeni, de egy jó kis hájpáncéllal még lehetősége van magát körbevenni.
Tehát az oldások során ezen a négyféle okon megyünk végig - nem minden esetben, hiszen vannak, akik nagyon könnyen adják a problémáikat, mások viszont eszeveszettül ragaszkodnak hozzájuk - és a jelenséget előidéző energetikai szintű blokkot igyekszünk oldani. Ez önmagában nem helyettesíti a fizikai ok kezelését, például, ha olyan a baj, orvoshoz kell menni, de az orvosi kezelést is jól támogatja, ha energetikai hátteret is biztosítunk a változásnak. Illetve pusztán a fizikai ok kezelése önmagában nem hoz tartós megoldást. Az ilyen módon elnyomott tünetek később más területeken okoznak, adott esetben sokkal súlyosabb problémát. Egy esetben például egy férfi hosszú évekig gyógyszert szedett a köszvényére, amely ugyan az ízületekben jelentkezik, de valójában anyagcsere betegség, tehát a hármas csakra (napfonat - uralkodás, ego) problémáit jelzi. A gyógyszer a rohamokat megszüntette ugyan, azonban évek elteltével az illetőnél gyomorrák alakult ki, ami ugyancsak a napfonatcsakra betegsége. Ez csak egy példa, számtalan módon megnyilvánulhatnak a fizikai szinten az energetikai blokkok, de remélem, a példák által érthetőbbé válik, amit mondok.


És hogy jön a képbe az Akasha?

Nagyjából ott, vagy kicsit előbb, mint például a Reiki. Az Akashában az energiának egy olyan mély szintjére mehetünk le, egészen közel a forráshoz, hogy gyakorlatilag ebben a tudatállapotban már nagyon könnyűvé válhat valamit kijavítani. Ha ellenállás nélkül az Akasha állapotban tartózkodunk, azonnal automatikusan megkezdődik az energetikai rendeződés, közelítünk az eredeti állapotunkhoz (amely mindannyiunknak az egészség és boldog megelégedettség). További ismeretek birtokában, ha már dolgoztunk energiával (pl. Reiki), még jobb eredményeket lehet elérni. De természetesen az Akasha ösvényén keresztül is lehet egyre tovább és tovább fejlődni az energiamunka gyakorlatában.




Ha te is fejlődni vágysz, ha változtatnál az életed kellemetlenségein, vagy csak szeretnél általánosságban jobban lenni, várunk szeretettel programjainkon! A 2016/17-es kínálatot itt találod meg. Érdeklődni, egyéni konzultációra időpontot egyeztetni pedig a shinbei78[kukac]gmail[pont]com címen lehetséges.




Ha tetszett az írás, és úgy érzed, másokat is érdekelhet, kérlek, hogy oszd meg a bejegyzés alatt található gombok segítségével. Köszönöm!