Csak egyvalamit nem értek... - Pénziszony

Jártamban-keltemben mindig az embereket figyelem. Nem csak úgy jobb híján, hanem főleg azért, mert mindig is az ember érdekelt a kerek világon a legjobban. Mi járhat a fejükben? Mit miért tesznek? És miért éppen úgy cselekszenek? Mit érez, hogyan gondolkodik egy ember, valaki más, aki nem én vagyok? Azután meg az, hogy hogyan lehetne segíteni nekik abban, hogy jól, vagy legalábbis jobban érezzék magukat a bőrükben és a világban. Így tehát, folyamatosan az embereken gondolkodom, és néha elakadok, hogy csak egy valamit nem értek, mint Columbo hadnagy. Igaz, végül mindig kiderül, hogy valójában több valamit nem értek, de most úgy döntöttem, elkezdem megosztani a szélesebb publikummal ezeket a nemértéseket.


Nem értem, hogy Magyarországon miért számít támadásnak és offenzívának, ha valaki el akar adni valamit. Ha felhív a régi ismerős az mlm lehetőséggel, amibe újonnan belefogott, ha megállít az üzletházban az alkalmilag kihelyezett parfümös pult eladója, vagy akár csak ha oda van írva egy weblapra valaminek az ára, már következik a kiakadás.
A régi ismerős szemét, mert csak akkor hív fel, ha el akar adni valamit? Te talán felhívtad? Te ugyanúgy nem emelted fel a kagylót az elmúlt húsz évben, ő legalább gondol rád, amikor felfedez egy jó(nak tűnő) lehetőséget. A parfümösnek, a telesales-esnek ez a munkája. Azért fizetik, hogy téged megismertessen bizonyos lehetőségekkel. Hogy bóvlit árul és azt is drágán? Képzeld, valami fantasztikus hírem van! Nem kötelező tőle vásárolni! Ha valami drága vagy nem tetszik, egész egyszerűen odébb lehet menni, és nem kell nekiállni fikázni sem az eladót, sem a termékét.
Nálunk, a spirituális-ezoterikus-segítői szakmákban csúcsosodik ez ki abban, hogy az a jó tréner (coach, segítő, mindegy, minek nevezzük magunkat), aki ingyen dolgozik. Anyám borogass! Nem hallottad még azt a mondást, hogy aki mogyoróval fizet, az majmokkal dolgozik? A világon semmi nincs ingyen, már csak az energia áramlás folyamatosságának törvénye miatt sem. Ezért biztos lehetsz benne, hogy ha nem pénzt kér, akkor valami sokkal durvábbat vár el tőled a "segítő". Egosimogatást. A nélkülözhetetlenség érzését. Azt, hogy büszke lehessen magára, hogy mekkora über nagy gyógyító és ráadásul milyen rendes ember, mert mindezt ingyen... 
Aki tisztességesen kiírja az árakat, számlát ad és adózik a bevétele után, az már mindjárt csak a pénzre megy, pénzéhes, nem elég "lelkiks", sőt, talán még Isten büntetésével is fenyegetőznek a kedves kommentelők. Aki sehol nem tüntet fel árat, vagy amit igen, azt adományként jelöli meg, az pedig szent. Nekem mindig az jut eszembe, hogy úristen, mennyibe kerülhet ez, ha ki se meri írni, hogy mennyi?! Az adományról meg csak annyit, hogy azért, mert valamiről nem adnak számlát, attól az még bizony ár. Mindegy, hogy spiri vagy ezo a takaró, alatta az még ugyanolyan adó mismásolás.
Egyszóval nem értem ezt a megveszekedett hozzáállást az értékesítéshez. Pedig, amint a nevében is benne rejlik (az ilyen emberek amúgy is szeretnek álnyelvészkedni, nekem meg legalább van belőle egy diplomám is) "érték-es-ít", azaz megadja valaminek az értékét. Manifesztál egy kimondatlan értéket. Gyönyörű szó ez, barátaim! 
Azt tehát nem értem, honnan ered mindez, de azt látom, hogy hova tart, és mit eredményez. A sok panasz, a sok "nincs pénzem", a még több "az embereknek nincs pénzük" és "ebben az országban nem lehet megélni", az mind mind ide vezethető vissza. Aki ilyen mértékben viszolyog a pénztől, az ne csodálkozzon rajta, ha neki nincsen.

Javaslat? Természetesen, mint mindig, most sem érem be a puszta problémafelvetéssel megoldási javaslat nélkül. Az én tanácsom az, hogy próbáld meg kioldani a pénzzel kapcsolatos blokkjaidat. Kezdetben csak fogadd el, hogy mások más anyagi vonatkozásban gondolkodnak. Valójában nincsen kicsi és nagy, csak a képzeletünk játszik velünk. Első lépésben engedd meg másoknak, hogy úgy éljenek, ahogy szeretnének. Ha nem tudsz megfizetni egy tanfolyamot, vagy egy tanácsadónál egy órát, akkor ne menj oda kakaskodni. Ne legyen ez számodra frusztráció, hanem motivációt találj benne, hogy te magad hogyan tudnál több értéket teremteni, hogy aztán megengedhesd magadnak azt a valamit, amire vágysz, de még nem tudod megfizetni. És ha felhív a telesales-es a legújabb bambuszzokni ajánlattal, mondd neki, hogy köszönöm nem, és ennyi. Koncentrálj a feszültségre, amit olyankor érzel, ha valaki pénzt emleget. Menj bele, vizsgáld meg az okát, és oldd ki. Mondanám persze, hogy gyere el a csoportos pénz oldásunkra, vagy szükség esetén egyéni kezelésre, de... Tudod mit? Mondom is! :)

A programokról és egyéni kezelésekről bővebb információt találsz a weboldalamon, érdeklődni, időpontot egyeztetni pedig emailben tudsz: shinbei78[kukac]gmail[pont]com

Sok sikert!
Szeretettel: Helga


Ha tetszett a cikk, és úgy érzed, másoknak is hasznára lehet, kérlek, oszd meg a bejegyzés alatt található gombok valamelyikével. Köszönöm!