Gyógyító állatok

kép: freepik
Akinek van háziállata, az már tapasztalta, hogy ha beteg, szomorú, vagy valamilyen problémája van, a kutya vagy cica odabújik hozzá, igyekszik "megvigasztalni". Vajon honnan tudja állatkánk, hogy valami bajunk van, és vajon tényleg segít-e, ha hagyjuk ilyenkor, hogy a közelünkben legyen?

A jelenségre számos magyarázat létezik. Részint a kutyák és cicák, lévén nem "civilizált" állatok, tehát beszélni (hazudni) nem tudnak, egyéb érzékeiket veszik figyelembe a külvilágról való információszerzéshez. Érzékelik például, ha magasabb a testhő, a vérnyomás, mivel a kitágult erek a bőr felületén szintén melegebb hőmérsékletet eredményeznek. Bizonyos emóciók olyan endokrin mirigyek működését serkentik, amelyek által termelt hormon illata egy kifinomult kutya- vagy cicaorr számára még enyhe verejtékezés* esetén is érzékelhető. Mivel pedig kedvelnek minket, és a fajtársaikon is így szoktak segíteni (se orvosuk, se pszichiáterük nincsen), ezért ilyenkor hozzánk bújnak, hogy jelenlétükkel támogassanak.

A diagnosztikai képesség azonban még nem magyarázat arra, hogy miért lehet hatékony egy ilyen "kezelés". Egyrészt a szeretett háziállat közelsége szintén serkenti bizonyos hormonok termelődését, amelyek elősegítik a jobb közérzet kialakulását. Jobb közérzettel pedig könnyebb gyógyulni, regenerálódni, mint lehangoltan. A szeretet önmagában is gyógyít.

Reiki mesterként ezen felül azt is tapasztaltam, hogy a kutyák és cicák egészen máshogy vezetik az energiát, mint egy átlagos felnőtt személy. Az emberek is, mint minden élőlény, az univerzális életenergia tökéletes továbbításának képességével születik**. Azonban a szocializáció során ezek a képességek elfelejtődnek, illetve eltemetődnek a civilizációs hulladék alá. Alapvetően minden problémánk oka az Ego, akinek a háza a hármas csakra. Az állatok ilyennel nem rendelkeznek, ezért az ellenállásuk sem fogható az emberéhez. Azok a természetes csatornák, amelyek az embernél eltömődnek, eldeformálódnak, az állatoknál kifogástalanul működnek. Tehát, amikor a kutya vagy cica az adott beteg területre fekszik, akkor tulajdonképpen reiki kezelésben részesít, azaz tiszta energiát közvetít.

Hogyan történik a csatornák eltömődése az embernél? Például úgy, hogy a kisgyerek beszámol valamilyen észlelésről, a szülő pedig ignorálja azt. Lát egy személyt, egy dolgot, fényes aurákat, stb., a szülő pedig odanéz, és azt mondja "nincs ott semmi", és máris eltűnik a képződmény örökre. A gyermek ugyanis arra van programozva, hogy születése után megtanuljon a fizikai világban létezni (ismét), tehát muszáj megtanulnia annak szabályait. Ezért tanulnak olyan elképesztően gyorsan a kicsik. A túlélés függ rajta. A poronty így elsajátítja azt a képességet, hogy a szemeivel csak azt lássa, aminek ott kell lennie, és nem minden információt, amit észlel. Tudtad, hogy a látásod nagy része az agyadban zajlik? Nem, nem valami ezoterikus humbugról beszélek, benne van a nyolcadikos (vagy hetedikes?) biosz könyvben. A szemlencsék fejjel lefelé vetített képet közvetítenek a retinára, amelyen ráadásul az idegek becsatlakozásánál van egy-egy vakfoltnak nevezett nem érzékelő pont. Az agynak kell tehát a képet megfordítani, és a két különböző látványból megalkotni az egybefüggő, háromdimenziós és makulátlan (vakfolttalan) képet. Könnyen belátható tehát, hogy az agyunk szerepe az érzékelésben legalább ugyanakkora, ha nem nagyobb, mint a szemeinké. Ezt tesztelhetjük is az interneten oly gyakran felbukkanó illúzió képekkel.

Hogy mégis hogyan lehetnek betegek az állatok? Legtöbbször sajnos a mi, emberek tölteteit jelenítik meg. Illetve az, hogy torzításmentesen képesek közvetíteni az energiát, nem jelenti azt feltétlenül, hogy örök életűek. Alapvetően a reikivel a folyamatokat támogatjuk meg. Ha valakinek mennie kell, akkor azt segítjük elő, hogy a lehető legsimábban menjen. De természetesen ez sokkal ritkábban fordul elő, mint az, hogy gyógyulni akar a szervezet. Ilyenkor pedig mindig jól jön egy kis energiakezelés, vagy egy cica, kutya kéznél.

Természetesen a hosszútávú hatás, a tartós gyógyulás elérése érdekében érdemes a problémák lelki okát is megoldani.


Bejelentkezés egyéni konzultációra: shinbei78@gmail.com

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, másoknak is érdekes lehet, oszd meg bátran! Köszönöm szépen!
Szeretettel: Helga


*Az emberi bőr mindig párolog, akkor is verejtékezel, ha nem "izzadsz".
** A születési rendellenességek nem képezik tárgyát ennek az írásnak. Ezek karmikus eredetűek és nem tekinthetők átlagosnak.